In deze tijd gaan mensen weer meer nadenken over het uitgeven van geld, het milieu, de basics in het leven, wat is nu echt belangrijk. Toch blijft het een consumptiemaatschappij en blijven we veel weggooien en vernieuwen. Eigenlijk zonde, aangezien er nog heel veel materialen her te gebruiken zijn. Niet oude spullen opknappen, maar van de oude materialen nieuwe dingen ontwerpen, dat is wat ik doe. Als basismaterialen heb ik gekozen voor hout en leer. Ik heb een meubelmakersopleiding gedaan aan het HMC in Rotterdam en later heb ik leerbewerking geleerd via het kunstnijverheidsatelier in Dordrecht. De combinatie van deze materialen vind ik stoer! Ik heb mijn stijl gevonden. Voor tafels zoek ik mooie metalen onderstellen, dit kan ik niet zelf maken. Maar die combinatie past helemaal in deze stijl. Ik gebruik zoveel mogelijk tweedehands materialen, maar bij sommige ontwerpen combineer ik het met nieuw of gebruik ik wel alleen nieuw materiaal, omdat dat met gerecycled materiaal lastig is. Dan kies ik in ieder geval materiaal dat duurzaam en milieubewust is geproduceerd en bewerkt. Bijna ieder ontwerp past in een lijn producten, maar de producten op zich zijn uniek, omdat geen knoop en geen onderstel bv hetzelfde is. Sommige producten zijn uniek op zich, zoals bv de tassen.

Ik gebruik in mijn producten leer van een voormalige schoenmaker, oude knopen, horloges, oude riemen, metalen onderstellen van tafels, reserveknopen van spijkerbroeken enz. Dus heeft u iets moois, gooi het niet weg! Maar stuur me een mailtje. Als ik wel nieuw materiaal gebruik, dan in ieder geval milieubewust!

Naast deze site heb ik mijn fotografiesite www.carolinevanwijngaarden.nl Misschien ook eens leuk om op te kijken 😉 Veel plezier hier! En schroom niet met vragen!